top of page

Dünya Bankası ve IMF'nin MASKESİ DÜŞTÜ - BELARUS'a KOVID RÜŞVETİ

Güncelleme tarihi: 27 Şub 2021

Ülkelere KOVİD YARDIMI ancak ÇOK KATI ÖNLEMLER ALMA koşuluyla veriliyormuş!


Dünya Bankası / IMF'nin maskeleri düştü : Corona virüse karşı sokağa çıkma yasağı, işyeri ve işletmelerin kapatılması gibi katı korunmacı kuralların uygulanması durumunda ancak COVID yardımının ülkelere kredi olarak Dünya Bankası ve IMF tarafından veriliyormuş.

Ancak bu kredilerle ilgili koşullar genelde hükümetler tarafından vatandaşlarına bildirilmiyor tabi.

Ama Belarus'ta yakın zamanda yapılan bir oturumda, bu kurumlar tarafından COVID-19 kredisinin verilmesi için belirlenen koşullar Devlet başkanı Tomaşenko tarafından açıklandı.

Bunlar İtalya'nın önüne konulan ve italyanların "kabul edilemez" olarak nitelendirip reddettiği ekonomi politikasında bile değişiklikleri kapsayan, Korona ile mücadele adı altında daha bir çok maddenin Belarusta uygulanmasını içeriyormuş.

Belarus Devlet başkanı “bu şartları bizde kabul etmedik, gerek görmedik” diyor..

Kimdi, birileri çok iştahlıydı IMF’den kredi almaya..??

Zeyno Mol


Kaynak:



Dünya Bankası, Aşırı Korona Evde Kal Önlemlerini Uygulaması İçin Belarus'a Rüşvet Teklif Etti

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Dünya Bankası'nın Aşırı Korona Evde Kal Önlemlerini Uygulanması karşılığında Belarus'a vereceği krediyi on kat artırmayı teklif ettiğini açıkladı.

Beyaz Rusya, bu rüşvet teklifini açıklayan ilk ülkedir. Başkan Lukaşenko, Dünya Bankasının Koronavirus yardımını, İtalya'nın Korona önlemlerinin örnek alınrarak, aşırı evde kal önlemlerinin uygulanması ve ekonomik politikada değişiklik yapılması şartına bağladığını açıkladı.

Bu teklifi reddeden Lukaşenko, Dünya Bankası'nın hızlı finansman olarak 940 milyon dolar vereceğini, hatta onun Koronaya karşı etkin mücadele teklifini kabul edersek başlangıçta bir takdir sembolü olarak talep ettiğimizden on kat daha fazla para vermeye hazır olduğunu açıkladı

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Lukaşenkon'nun Dünya Bankasının Rüşvet Teklifiyle İlgili Açıklaması


Kaynak:



1.834 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page