top of page

Aşılardaki Alüminyum GÜVENLİ mi ?

Güncelleme tarihi: 4 Eki 2021

Yediğimiz içtiğimizden aldığımız ile enjekte edilip kan yolu ile alınan alüminyumun arasında fark var mı ve tehlikeli mi?

Vücuda enjeksiyonla verilecek Alüminyum’un (Al) beyin ve sinir sistemi tahribatı oluşturduğu 20 yıldır bilinen tıbbi ve bilimsel bir gerçek.

Bu yüzden Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), hastanelerde kişilere damar yolundan günlük olarak verilebilecek maksimum Al miktarını 25 mcg (mikrogram) olarak belirlemiş. Uyarı niteliğindeki bu bilgi, ilaçların etiketinde yazar.


Oysa, hayatın ilk gününde bebeklere vurulan Hepatit B aşısındaki Al miktarı tek başına, bu güvenlik değerinin 10 kat üzerinde olup, ABD takvimine göre aşılanmış her bebek (TR aşı şeması neredeyse birebir aynıdır), hayatın ilk 6 ayında götürüldüğü 3 aşı turunun HER BİRİNDE 1200 mcg’nin üstünde Al almaktadır.


FDA’in belirlediği günlük güvenlik değerinin 50 katı değerde Al bebeklerin bedenine tek seferde zerk edilmekte, oluşacak olası nörolojik etkilerin gözlemlenmesi için de aileler uyarılmamaktadır.


Yediğimiz içtiğimizden aldığımız alüminyum, (eğer bağırsaklarımız sağlamsa) sindirim kanalından geçer gider ve kana karışmaz. Bu nedenle tehlikeli addedilmemektedir.


Oysa vücuda zerk edilen alüminyumun TAMAMI kana karışır! Ve bu noktada artık son derece tehlikelidir, zira beynin yolunu tutar ve burada birikme özelliğine sahip olduğu, Alzheimer ve Otizm’li bireylerin beyinleri üzerinde yapılan özel otopsi çalışmaları ile gösterilmiştir.


Doktorunuz veya aşıyı öneren ve uygulayan sağlık personeli sizleri aşılardaki alüminyum miktarı ve bunun yaratabileceği tıbbi sorunlar ile ilgili bilgilendirdi mi?


Bu bilgiyi vermek hekimin, sağlıkçının görevi, kanuni yükümlülüğü.


Lütfen bebeğinizin sağlığını gereksiz yere riske sokacak tıbbi uygulamalar hakkında soru sormaktan ve bilginin takipçisi olmaktan çekinmeyiniz.


Kaynaklar :

Is the Aluminum in Vaccines Safe?


Sadece Türkçe altyazılı olarak :

altyazı çevirisi : @holistikmutfak

264 görüntüleme
bottom of page