top of page

Seyahat Kısıtlamalarına karşı ÖRNEK Şikayet Bildirimi

Güncelleme tarihi: 4 Kas 2021

PCR testi veya AJI zorunluluğuna karşı KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 'na iletilebilecek ÖRNEK BAŞVURU YAZISIDIR.


Siz de e-devlet şifrenizle online olarak şikayette bulunabilirsiniz. Teşekkürler Kamu Denetçiliği Kurumu @TRombudsman https://ombudsman.gov.tr


Şikayetin muhatabı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'dır. Özel olsun veya kamu kuruluşu olsun fark etmez. Tren, uçak, otobüs firmaları alınacak bir karar ile seyahat özgürlüğümüzü geri kazanabiliriz.


Desteklerini esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Seyahat özgürlüğümüzü geri kazanırsak @TRombudsman Kamu Denetçiliği Kurumu'na hayatımın 1 ayını vakfedeceğim. İlk iş gidip ellerini öpeceğim. Ne iş verirlerse yapacağım. Tuvalet temizliği vs. her şey dahil. Adalet yaşıyor!




 

Dilekçe Örneği: ADALETİ ÇALIŞTIRIN ve KORUYUN! Şehirler-arası seyahatlerde, sadece Türk vatandaşlarına zorunlu tutulan AŞI ve PCR uygulaması, Anayasaya ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine aykırıdır. Türk hukukuna göre; Seyahat özgürlüğü tüm yurttaşların yurt içinde eğitim, sağlık, gezi, turizm, dini ziyaretler ve diğer çeşitli nedenlerle kullanabildikleri vazgeçilemez ve engellenemez temel bir insan hakkıdır. İstanbul'da metrekareye 5 yolcunun düştüğü bazı yoğun saatlerde; şehiriçi yolculuklarda bile böyle bir kısıtlama yok.


Ayrıca özel aracı olan insanlar özgürce diledikleri yere gidebilirken, özel aracı olmayan alt sosyo-ekonomik sınıfa ait bireylere alenen "NEGATIF AYRIMCILIK" uygulanmaktadır ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmektedirler. Uygulama anayasamıza kesinlikle aykırıdır ve yasa dışıdır. Anayasanın 10 uncu maddesinde, eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağı ile herkesin hak ve hürriyetlerden ayrım gözetmeksizin yararlanması güvence altına alınmıştır. Ayrımcılık yasağına karşı mücadele, ülkemizin de taraf olduğu temel insan hakları sözleşmelerinde açıkça beyan edilmiştir.


Özellikle Delta varyantının ortaya çıkışıyla birlkte aşının üreticisi ve tüm saygın tıp otoriteleri; iki dozluk koronavirüs aşısını yaptırmış kişilerin de enfekte olabileceğini ve virüsü en az aşısız olanlar kadar çevrelerine bulaştırabileceğini kabul etti. Uzmanlar mevcut vakaların %96'sının Delta varyantı kaynaklı olduğu tüm medya araçları ile kamuoyu ile paylaşılmıştır.


Üreticisinin açıklamasına göre aşının etkinliğinin Delta varyantına karşı etkisiz olduğunu, ilk planda minimum 12 ay olarak açıklanan bağışıklık süresinin de bugün, herhangi bir süre için kesin koruma garantisi sunmadığını beyan edilmiştir. Ayrıca Biontech firması sahibi Uğur Şahin yaptığı açıklamada aşısının Delta varyasyonu karşısında koruma sağlamadığı için yeni aşı geliştirdiğini açıklamıştır.


İçeriği ve uzun vadeli yan etkilerinden emin olunamayan ve vakaların %96'sı Delta Varyantı kaynaklı iken özel aracı olmayan, ekonomik imkanları kısıtlı bireylere uygulanmaya devam edilmesi gereksiz, mantıksız ve kanun dışıdır. Uygulamanın sonlandırılmasını önemle arz ederim.


Uygulamaların her yönüyle ülkemize ekonomik zarar vermesi münasebeti ile Ticaret bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Adalet bakanlığına da başvurumuzun ulaştırılmasını rica ederim.


Ayrıca 2021/13999, 2021/14533 ve 2021/17252 başvurularımıza istinaden emeği geçen KDK yönetimi ve çalışanlarına, İstanbul Üniversitesi gibi bir çok kurumun PCR ve Aşı zorunluluğundan vazgeçmesine katkılarından dolayı, on binlerce öğrenci adına minnetlerimi sunarım.


İsim ve Soyisim :

TC Kimlik No :

Adres :

Telefon :


 







168 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page