top of page

Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut : SORUŞTURMA BAŞLATIYORUM !

Güncelleme tarihi: 25 Şub 2023

Bu video kaydını, uzun zamandır izlediğim haksızlıklar hakkında konuşmak ve başlatılmış olan bir soruşturmadan insanları haberdar etmek için yapıyorum.


Hukuk devletine yaraşmayacak uygulamalar görüyoruz ve bunlar büyük mağduriyetlere sebep oluyor.


Bugün uygulamada olan sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır.


En son umumi hıfzısıhha kanunu uyarınca idari yaptırım kararları verilmesi kararlaştırılmış gibi görünüyor, fakat kanun açılıp okunduğunda bu kanunda hem tedbirlerin ki bu tedbirler arasında hukuka aykırı olduğunu zikrettiklerim bulunmamakta. Hem hastalıkların ki bu hastalıklar arasında Kovid-19 yoktur, hem de tedbirlerin uygulanabileceği kişilerin sınırlandırıldığı, bu şekilde belirtildiği görülür. Kimdir o kişiler? İnsanlar ancak hasta olduğunda yahut hastalık şüphesi altında bulunduğunda bu tedbirler uygulanabilir. Yani toplumun geneline yönelik bu şekilde kısıtlamalar, düzenlemeler getirilmesi hukuken mümkün değildir.

Bunlar hukuk devletinde olacak işler değil.


Biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi, mevzuatın öngördüğü şartları sağlayan ibareler aşı olmak isteyenlere imzalatılan AŞI ONAM BELGESİ metinlerinde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp.


Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez.


Aşının prospektüsünde bulunan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken ortada aydınlatılmış rıza var denilemez.


Kaynak :

"Esenlik Bildirisi" Salgın, Tedbirler ve Hukuk

Viral olup 24 saat dolmadan 250 bin izlenen ve 10 bin üzeri abone olunan video


445 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page