top of page

DSÖ (yanlışlıkla) Kovid'in Gripten Daha Tehlikeli OLMADIĞINI Onayladı - 5 Ekim 2020

Güncelleme tarihi: 30 Eyl 2021

Yazıdan SATIR BAŞLARI...

DSÖ Acil Durumlar Başkanı Dr. Michael Ryan, dünyanın kabaca %10'unun Sars-Cov-2 ile enfekte olduğuna inandıklarını açıkladı.

DSÖ, bu durumu kötü bir şey olarak döndürmeye çalışsa da aslında iyi bir haber ve virüsün herkesin tahmin ettiği kadar ölümcül olmadığını bir kez daha doğruluyor.

● Küresel nüfus kabaca 7,8 milyar kişidir, eğer %10'u enfekte olmuşsa, bu, 780 milyon vakaya karşılık gelir. Şu anda Sars-Cov-2 enfeksiyonlarına atfedilen küresel ölüm sayısı 1.061.539'dur. Bu, kabaca %0,14'lük bir enfeksiyon ölüm oranıdır. Yani mevsimsel grip ve dünyanın her yerinden birçok uzmanın tahminleriyle aynı doğrultuda.

● %0,14, DSÖ'nün Mart ayındaki %3,4'lük "geçici rakamı" ndan 24 kat daha az. Ve bu rakam, tecritleri ve diğer acımasız politikaları haklı çıkarmak için kullanılan modellerde kullanıldı.

● Aslında, iddia edilen Kovid ölümlerinin aşırı bildirimi göz önüne alındığında, “enfeksiyon ölüm oranı” muhtemelen %0,14'ün altında ve Kovid'in gripten çok daha az tehlikeli olduğunu gösterebilir.


DSÖ Sağlıkta Acil Durumlar Programı Başkanı:

En iyi tahminlere göre enfeksiyon ölüm oranı %0,14


Kit Knightly - OffGuardian

08.10.2020


Dünya Sağlık Örgütü, aylardır söylediklerimizi (ve birçok uzman ve araştırmanın) nihayet doğruladı - koronavirüs, mevsimsel gripten daha ölümcül veya tehlikeli değil.

DSÖ'nün üst düzey yöneticileri bu duyuruyu DSÖ'nün 34 üyeli yönetim kurulunun 5 Ekim Pazartesi günü yaptığı özel bir oturumda yaptı, kimse bunu gerçekten anlamış gibi görünmedi.

Aslında, bunu kendileri de tamamen anlamış gibi görünmüyorlardı.

Oturumda, DSÖ Acil Durumlar Başkanı Dr. Michael Ryan, dünyanın kabaca %10'unun Sars-Cov-2 ile enfekte olduğuna inandıklarını açıkladı. Bu, onların "en iyi tahmini" ve resmi olarak bilinen vakaların sayısında muazzam bir artış (yaklaşık 35 milyon).

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Dr. Margaret Harris, daha sonra bu rakamı doğrulayarak bunun dünya çapında yapılan tüm geniş seroprevalans çalışmalarının ortalama sonuçlarına dayandığını belirtti.

DSÖ, bu durumu kötü bir şey olarak döndürmeye çalışsa da - Dr. Ryan bunun "Dünyanın büyük çoğunluğunun risk altında olduğu" anlamına geldiğini söyledi. - aslında iyi bir haber. Ve virüsün herkesin tahmin ettiği kadar ölümcül olmadığını bir kez daha doğruluyor.

Küresel nüfus kabaca 7,8 milyar kişidir, eğer %10'u enfekte olmuşsa, bu, 780 milyon vakaya karşılık gelir. Şu anda Sars-Cov-2 enfeksiyonlarına atfedilen küresel ölüm sayısı 1.061.539'dur.

Bu, kabaca %0,14'lük bir enfeksiyon ölüm oranıdır. Yani mevsimsel grip ve dünyanın her yerinden birçok uzmanın tahminleriyle aynı doğrultuda.

%0,14, DSÖ'nün Mart ayındaki %3,4'lük "geçici rakamı" ndan 24 kat daha az. Ve bu rakam, tecritleri ve diğer acımasız politikaları haklı çıkarmak için kullanılan modellerde kullanıldı.

Aslında, iddia edilen Kovid ölümlerinin aşırı bildirimi göz önüne alındığında, “enfeksiyon ölüm oranı” muhtemelen %0,14'ün altında ve Kovid'in gripten çok daha az tehlikeli olduğunu gösterebilir.

Ana akım medyanın hiçbiri bunu öne çıkarmadı. Pek çok kuruluş Dr Ryan'ın sözlerini bildirmesine rağmen, hepsi bunu korkunç bir manşet haline getirmeye ve daha fazla panik yaymaya çalıştı.

Görünüşe göre ne onlar ne de DSÖ, bize bunun iyi bir haber ve Kovid şüphecilerinin başından beri haklı olduğunu gösteren bu basit matematiği yapma yeteneğine sahip değillerdi.

GÜNCELLEME 9/10/20:

Tam anlamıyla, birincil kaynaklara güvenme arzusu ve yalnızca ana akım kaynaklara (makaleleri kaldırabilir veya değiştirebilir) dayanma isteğiyle, Dr Ryan'ın sözlerinin gerçek videosunu bulmaya karar verdim.


Bazı nedenlerden dolayı, bu, iddia edilen aşırı ciddi bir pandemi sırasında önemli bir DSÖ toplantısı olmasına rağmen, videoyu bulmak zor. Görebildiğiniz tek yer DSÖ'nün kendi web sitesidir ve o zaman bile neredeyse 6 saatlik çekimleri gözden geçirmeniz gerekir. Ve bunu yaptım, işte buyrun.


DSÖ'nün video bağlantı adreslerini veremiyorsunuz, ancak size bu sayfaya gitmenizi, "1. Oturum" u tıklamanızı ve ilgili kısmı tam olarak duymak için 1:01:33'e gelmenizi söyleyebilirim.

Ya da doğrudan bu adresten (02:55-03:10) direkt erişebilirsiniz.

Dakika 02:55 ile 03:10 arası :

Şu andaki en iyi tahminlerimiz bize, küresel nüfusun yaklaşık %10’nun bu virüsten etkilenmiş olabileceğini söylüyor. Bu, ülkeye göre değişiyor, kentten kırsala değişiyor, farklı gruplar arasında değişiyor.

Kaynak:

4.417 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page