top of page

DSÖ'ye göre : Kovid19 olan, ancak BELİRTİLERİ GÖSTERMEYEN kişiler SALGININ YAYILMASINA NEDEN OLMUYOR

Güncelleme tarihi: 30 Eyl 2021



DSÖ yetkilisi, koronavirüsü olan ancak belirtileri göstermeyen kişilerin salgının yayılmasına neden olmadığını söyledi – NEW YORK POST


Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi (Maria Van Kerkhove, Dünya Sağlık Örgütü Salgın Araştırma Görev Gücü başkanı) yaptığı açıklamada, koronavirüsü olan ancak semptomları (belirtileri) göstermeyen kişilerin salgının yayılmasına neden olmadığını söyledi.


Şu ana kadar elimizdeki verilerden, asemptomatik (hastalık belirtisi göstermeyen) bir kişinin aslında ikincil bir bireye hastalık bulaştırmasının halen nadir olduğu anlaşılıyor.


CNBC'nin bildirdiğine göre, DSÖ'nün ortaya çıkan hastalıklar ve zoonoz birimi başkanı Dr. Maria Van Kerkhove, Cenevre'de bir haber brifinginde söyledi.


Bu çok nadirdir. Sağlık yetkilileri erken dönemde asemptomatik taşıyıcıların yayılmayı gizlice körükleyebileceği konusunda uyardı - ancak Van Kerkhove, asemptomatik yayılma meydana gelse de virüsün bulaşma yolunun ana yol olmadığını söyledi.


"Çok detaylı temas takibi yapan ülkelerden bir dizi raporumuz var" dedi. "Asemptomatik vakaları takip ediyorlar. Kişileri takip ediyorlar. Ve ikincil iletimi bulamıyorlar. Bu çok ender, ”dedi.

Hükümetler bunun yerine çabalarını, semptomları olan enfekte kişileri tespit etmeye ve izole etmeye odaklamalı - sonra onlarla temasa geçmiş olabilecek herkesi izlemeye odaklanmalı, dedi. Van Kerkhove, "Gerçekten odaklanmak istediğimiz şey semptomatik vakaları takip etmektir" dedi. Ajansın, virüsün asemptomatik taşıyıcılar yoluyla geniş çapta yayılıp yayılamayacağını "gerçekten cevaplamak" için hala farklı ülkelerden "daha fazla bilgi" almaya çalıştığını da sözlerine ekledi. "Tüm semptomatik vakaları gerçekten takip etseydik, bu vakaları izole etseydik, temasları izledik ve bu temasları karantinaya alsaydık... bu, bulaşmada ciddi bir azalma olurdu" dedi.






Kaynak:

445 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page