top of page

Alman Mühendis için Küçük, İnsanlık için Büyük Bir Zafer



Zorona döneminde kesilen cezalara ilişkin aylardır ertelenen itiraz davasında hakim, "virüsün varlığına dair kanıt olmadığı" savunmasını yaptırmadan davayı düşürüp cezayı iptal etti.


✅ Alman mühendis Marvin Haberland'ı hiçbir avukat savunmak istemediği için savunmasını kendi hazırladı ve davaya avukatsız girdi. Demek ki avukatsız ve avukat masrafı olmadan da davalar kazanılabiliyor.


✅ Bu davanın asıl amacı para cezasının iptalini sağlamak değil, virolojideki bilimsel bilgi eksikliğini ortaya çıkarmaktı.


✅ Bu davayla hayali bir virüse dayalı tedbirlerin temelsiz ve sürüdürülemez olduğu gösterildi.


✅ Bunu göstermek ve ispatlamak için karmaşık stratejiler ve yüzlerce sayfalık savunmalar gerekmiyor. Sadece işin temeline (virüsün varlığı iddiasına) inilmesi yeterli. Virüsün varlığına dair kanıt istendiğinde karşınıza çıkmaya cesaret edemiyorlar.


✅ Ellerinde bir kanıt olsaydı göz önündeki bu davada bu imkanı mutlaka kullanırlardı. Bu yüzden kolay olanı seçip davayı sorgusuz sualsiz düşürmeyi tercih ettiler.


✅ Alman mühendis Haberland bu konuda gevşemeyeceklerini, bundan sonra virolojinin çok büyük sorunlarla karşılaşacağından emin olduğunu belirtti.


26.04.2023


Kaynak :

93 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page