top of page

Aşıya Teşvik Eden Ünlüler | Tarihe Not Düşülsün

Güncelleme tarihi: 14 Nis





Aynı videonun daha uzun halleri




















Kaynaklar :


Sağlık Bakanlığı (Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü)/Aşı Kampanyası Öncelikli Yayın


Sinemalarda, konserlerde, tiyatrolarda yeniden buluşmamız için ve normal hayatımıza geri dönmemiz için siz de mutlaka aşınızı yaptırın.

Bu kadar ancak filmlerde olur dediğimiz birçok şeyi pandemi döneminde yaşadık. Ancak filmin sonunu değiştirmek bizim elimizde. Aşımızı olalım, hayatımıza kaldığımız yerden sağlıkla devam edelim.

Bilim insanları ve sağlık çalışanları üstlerine düşeni fazlasıyla yaptı. Şimdi sıra sizde. Pandeminin sonunu getirmek ve geleceğe sağlıklı bakmak için mutlaka aşı olalım.

Birazdan söyleyeceklerim size komik gelmeyebilir ama yüzümüzü güldürecek. Korona virüsün şakası yok ama çaresi var. Sağlıklı günlerimize hemen geri dönebilmek için lütfen aşılarımızı olalım. Olur mu?

Bilimin gösterdiği yolun sonu sanata çıkacak. Aşıyla pandemi son bulacak, perdelerimiz yeniden açılacak. Bugün alkışlar bize değil, hepimizin sağlığını koruyarak aşı olanlara... (alkış)

Müziğin kaldığı yerden devam etmesi ve çocuklarımızın yüz yüze eğitime kavuşması bir an evvel aşı olmamıza bağlı. İhmal etmeyin, ertelemeyin ki yine birlikte şarkılar söyleyelim.

Siz sahada olmayı özlediniz, biz ise seyirci desteğini yanımızda hissetmeyi. Güzel günler için siz de aşınızı olun, koronavirüse karşı kazanan taraf biz olalım.

Bence dünyada asıl hayran olunması gereken insanlar bilim insanları ve sağlık çalışanları. Onların fedakarlıkları sayesinde hayata tutunduk, umutlarımızı koruduk. Şimdi sıra bizde. Aşı olalım.

Ben de yerli yabancı aşı karşıtı yazıları okudum, videoları izledim. Biliyorum, birçok kişinin aklı çeliniyor. Sonra doktor arkadaşlarıma sordum. Kovid-19'un ölümcül etkilerine karşı aşı olmaktan başka çaremiz yok. Ben doktorlara inanıyorum, doktorları dinliyorum. Size de tavsiye ederim.

Birbirimize kavuşmayı, birlikte gülüp eğlenmeyi o kadar özlemiştik ki... Aşıyla birlikte hayatlarımız tekrar normale dönmeye başladı. Ama tehlike hala geçmiş değil. Lütfen aşılarımızı olalım. Aynı sıkıntıları bir daha yaşamayalım.

Sağlığımızın önemini biliyorduk ama toplumsal sağlığın ne kadar değerli olduğunu pandeminin acı deneyimleriyle öğrendik. Neyse ki artık çok güçlü bir çözümümüz var. Toplumsal bağışıklığımızı bir an önce kazanmamız için lütfen aşı olun.

Aşı olmamız lazım. Onlarca sebebi var. Ama en önemlisi toplumca bağışıklık kazanmak. Haydi, hedefe ulaşmak için birlikte hareket edelim ve bir an önce aşımızı olalım.

Sorumluluk sahibi olan, insanları seven, kendinin ve toplumun sağlığını önemseyen herkes aşı olacaktır. Bundan hiç şüphem yok.

Aşılar uygulanmaya başladığından beri hastaneye yatış ve can kaybı oranı ne kadar azaldı, farkında mısınız? Herkes aşı olduğunda bizi çok daha güzel günler karşılayacak. Lütfen siz de aşınızı olun.

İnsanlık tarih boyu çeşitli salgın hastalıklarla mücadele etti, büyük tahribat gördü. Bu salgın hastalıkların zulmünden ancak bazı hekimlerin bulduğu aşı sistemiyle kurtulabildi. Şunda belki bunların en korkuncu ve dayanıklısıyla savaşıyoruz. Korana virüse karşı mutlaka aşılanalım.

Hiçbirimizin yapısı birbirimizden ayrı kalmaya, hayatı kısıtlamalarla yaşamaya uygun değil. Bugünleri bir daha yaşamamak için yapmamız gereken şey aslında çok basit. Normalleşmek için bilime ve aşıya güvenin.

Geriye dönüp baktığımda geçmez sandığım bütün acıların geçip gittiğini görüyorum. Bu da geçecek. Gene hayata dört elle sarılacağız, umutla, aşı sayesinde. Lütfen aşı olalım. Kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım.

Aşı, konserlere, sahalara, sinemalara, tiyatrolara, kısacası hayata açılan kapımız. Bu kapının tekrar kapanmaması ve yarınlarımızın sağlıklı olması için hepimiz aşı olmak zorundayız.

Uzun bir süredir tüm dünya pandemiyle savaşırken doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları, konunun uzmanları fedakarca çok büyük mücadele verdiler. Bu mücadeleye aşı olarak biz de katkıda bulunabiliriz. Aşı olmayı ihmal etmeyelim. Sadece kendimizi değil, tanımadığımız insanları da hastalıktan koruyalım.

Ne hastanelerimiz dolsun ne de sahnelerimiz boş kalsın. Çözüm basit ve kesin. Ancak sıramız gelince aşımızı yaptırarak özlediğimiz normallere dönebiliriz.

körfezin incisi kocaeli halkını aşıya davet ediyoruz.

 

24.04.2021


mehmet ali erbil

kovidden kurtulmak için lütfen aşı olmayı ihmal etmeyelim.

doğuş (orhan baltacı)

lütfen aşımızı yaptıralım. aşıdan korkmayalım.

sinan akçıl

aşı olalım ve daha sağlıklı günlerde buluşalım.

tuğba yurt

kovidden korunmak adına lütfen aşı olmayı ihmal etmeyelim.

emre kaya

aşı olmanın önemini artık hepimiz çok iyi biliyoruz. siz de aşı olun... sağlıklı olun...

 

21.01.2022


AŞI NE İÇİN VAR?


ipek açar

Hayat için,

Suat Suna

Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için,

funda arar

Tüm ailemizi ve sosyal çevremizi de tehlikeden korumak için,

iskender paydaş

Müziğin susmaması ve hayatın devam etmesi için,

coşkun sabah

Kovid 19'u yenmek için,

recep ergül

Bir daha eve kapanmamak için,

hülya polat

Eğlence ve sosyal yaşamın aksamaması için,

suat suna

Korkusuz ve sağlıklı bir yaşam için,

funda arar

Kısacası, hayatı ve yaşamayı sevdiğimiz için,

iskender paydaş

İnsanlık için,

ipek açar

Lütfen,

suat suna

Lütfen,

hülya polat

Lütfen Kovid-19 aşılarınızı ihmal etmeyin.

ipek açar

Aşı olmakta geç kalmayın.

funda arar

Lütfen aşı olalım.

iskender paydaş

Bilgi kirliliğine itibar etmeyin.

recep ergül

Aşınızı zamanında olun.

 

Üsküdar Üniversitesi

AŞI KORUYUCUDUR! - 14.08.2021


Kaynaklar :





178 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page