top of page

ABD, Almanya ve İsviçre’deki Hastanelerin Durumu

Güncelleme tarihi: 4 Nis 2020

Amerikan televizyon kanalı CBS, New York’taki mevcut duruma ait bir haberinde bir İtalyan yoğun bakım ünitesinden görüntüler kullanırken yakalandı. Gerçekte, yurttaş gazeteciliği yapanların çektiği düzinelerce görüntüde ABD’nin Doğu Yakası’nda ve Batı Yakası’ndaki hastanelerin şu sıralarda çok sakin olduğu görülüyor. Medyada öne çıkarılan “soğutmalı ceset kamyonları” bile kullanılmadan boş durmaktadır.


Medya raporlarının aksine, Almanya’daki yoğun bakım ünitelerinin kayıtları da doluluk oranlarında artış göstermiyor. Yurttaş gazeteciliği yapanlar Berlin’deki kliniklerde tümüyle terkedilmiş Kovid-19 kabul merkezlerini ziyaret etmişlerdir. Münih’teki bir klinik çalışanı, “haftalardır dalganın vurmasını” beklediklerini, ama “hasta sayısında bir artış olmadığını” belirtmiş, politikacıların açıklamalarının kendi yaşadıkları deneyimle örtüşmediğini ve “öldürücü virüs efsanesi” ‘nin “teyit edilmediği” ‘ni söylemiştir.


İsviçre’deki kliniklerde de şu ana kadar doluluk oranında bir artış gözlenmemektedir. Lüzern’deki kanton hastanesine giden bir ziyaretçi “normal zamankinden daha az aktivite” olduğunu belirtmiştir. Kliniğin bazı katları tümüyle Kovid-19 için kapatılmışsa da çalışanlar “hala hastaların gelmesini bekliyor” demiştir. Bern, Bazel, Zug ve Zürih’teki hastaneler de “boşaltılıp hazırlanmıştır”. Ticino’da (Çev. Notu: İsviçre’nin İtalyan kesiminde bulunan) bile, yoğun bakım üniteleri kapasitelerinin altında çalışırken, hastalar şimdi İsviçre’nin Alman kesiminde bulunan birimlere gönderilmektedir. Bu durum tıbbi bir bakış açısından hiç anlamlı değildir.




61 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


● “Uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanır” - Nutuk (Atatürk)

 

● Önce seni görmezden gelirler, Sonra sana gülerler, Sonra sana saldırır ve seni yakmak isterler. Sonra da anıtını dikerler. (Nicholas Klein)

● Alay etmek baskı gibidir. Uygar bir ülkede bir hareket, alay edilerek yok edilemediğinde yavaş yavaş saygı görmeye başlar (Mahatma Gandhi)

● Ülkenin senin için ne yapabileceğini değil, senin ülken için ne yapabileceğini sor (J.F.Kennedy)

bottom of page