top of page

İtalya'da Coronavirüsünden Öldüğü Söylenen Vakaların %99 'unda Başka Hastalıklar da Var.

Güncelleme tarihi: 4 Nis 2020

Bloomberg'in Haberi (18.03.2020)



Grafikte "Coronovirüs Ölümleri" diye belirtilmiş fakat. 21 ve 22 Mart'ta bu sayıların corona virüsü tespit edilen tüm ölümler olduğu, İtalya Sivil Savunma Bakanı tarafından bizzat açıklanmıştır.


Özellikle bugün 627 ölüyü kayıt altına aldık ve size hatırlatmak isterim ki, bu ölümler corona virüs sebebiyle veya değil şeklinde ayrılmıyor. Çünkü bunlar yüksek sağlık kurulunun önümüze getirdiği bilgilerdir. Bu verileri teyit edecek kurum yine yüksek sağlık kuruludur.


Özellikle bugünkü 793 yeni vakayı da kayıt altına almalıyız. Size bir kez daha hatırlatmak isterim ki, biz vakaların hepsini, corona virüs sebebiyle veya değil şeklinde ayırım yapmaksızın sayıyoruz.



Uluslararası basında sıkça Almanya'daki covid-19 ölüm vakalarının nasıl kayıt altına alındığı sorulmakta. Yani sadece doğrudan covid-19'dan ölenlerin mi sayıldığı yoksa birincil ağır hastalıkları olan, aynı zamanda da covid-19 enfekteli olup neticede ölüm sebebinin hangisine dayandığı çok net olmayanların mı sayıldığı?


Şöyle ki, Almanya'da covid-19 teşhisi konanlar sonradan ölürse bunlar covid-19 vakasıdır. Bu demektir ki biz sadece e ee.. belirleyici olan covid-19 testinin sonucudur. Birincil hastalıkları olup olmadığının ayırımı yapılmamaktadır. Ancak sonradan, ölen insanların birincil hastalıkları olup olmadığı bilgisini ediniyoruz. Covid-19 pozitif olan ve ölmüş olan tüm vakaları covid-19 ölüm vakaları olarak bildiriyoruz.



Tüm dünya medyasında İtalya ve diğer ülkelerdeki "coronavirüsü tespit edilen ölüm vakaları" "coronavirüsü ölüm sayıları" diye duyuruluyor.


Oysa İtalya Sivil Savunma Bakanı ve Robert Koch Enstitüsü Başkanı bu vakaları coronadan veya başka bir nedenden diye ayırım yapmaksızın saydıklarını özellikle vurguluyor.


Buna rağmen hala coronavirüsü tespit edilen ölümler hep "coronavirüsü ölümleri" olarak sayılmaya ve duyurulmaya devam ediliyor.






46 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page