top of page

26 Mart Raporu

ABD: 25 Mart’taki ABD verileri, ülke çapında azalan sayıda grip benzeri hastalık olduğunu göstermektedir. Hükümet önlemleri, bir haftadan az bir süredir yürürlükte oldukları için, bu duruma bağlı olarak ortadan kaldırılabilir.

ABD: Azalan Grip benzeri Hastalıklar (25 Mart 2020, KINSA)


Almanya: 24 Mart'taki Robert Robert Koch Enstitüsü'nün en son grip raporu, “akut solunum yolu hastalıklarının aktivitesinde ülke çapında bir azalma” olduğunu belgeliyor: Grip benzeri hastalıkların sayısı ve bunların neden olduğu hastanede kalış sayısı bir önceki seviyenin altında yıl ve halen düşüş devam ediyor. RKI şöyle devam ediyor: “Şu anda doktora yapılan ziyaret sayısındaki artış nüfus içinde dolaşan grip virüsleri ya da SARS-CoV-2 ile açıklanamıyor.”

Almanya: Azalan Grip benzeri Hastalıklar (20 Mart 2020, RKI)


İtalya: Ünlü İtalyan virolog Giulio Tarro, Covid19'un ölüm oranının İtalya'da bile %1'in altında olduğunu ve bu nedenle griple karşılaştırılabilir olduğunu savunuyor. Daha yüksek değerlerin yalnızca Covid19 ile ve Covid19 sebebiyle meydana gelen ölümler arasında bir ayrım yapılmadığından ve (semptomsuz) enfekte olmuş kişilerin sayısının büyük ölçüde hafife alındığı için ortaya çıktığı belirtilmiştir.


İngiltere: 500.000'e kadar ölümü öngören British Imperial College çalışmasının yazarları tahminlerini tekrar düşürüyor. Test pozitif ölümlerin büyük bir kısmının normal ölüm oranının bir parçası olduğunu zaten kabul ettikten sonra, şimdi hastalığın zirvesine zaten iki ila üç hafta içinde ulaşılabileceğini belirtiyorlar.


İngiltere: İngiliz Guardian, Şubat 2019'da, 2018/2019'daki grip sezonunda bile, İngiltere'de yoğun bakım ünitelerine 2180'den fazla griple ilgili kabulün olduğunu bildirmiştir.


İsviçre: İsviçre'de Covid19'a bağlı aşırı ölüm sayısı hala sıfırdır. Medya tarafından öne sürülen en son “ölüm vakası” 100 yaşında bir kadın. Bununla birlikte, İsviçre hükümeti kısıtlayıcı tedbirleri sıkılaştırmaya devam etmektedir.


Alman ceza ve anayasa hukuku uzmanı Dr. Jessica Hamed, genel sokağa çıkma yasağı ve temas yasakları gibi önlemlerin, temel özgürlük haklarına büyük ve orantısız bir haksızlık olduğunu ve bu nedenle muhtemelen “tüm yasa dışı” olduğunu savunuyor.


11 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page