top of page

25 Mart Raporu

Arjantinli virolog ve biyokimyacı Pablo Goldschmidt, Covid19'un kötü bir soğuk algınlığı veya gripten daha tehlikeli olmadığını açıklıyor. Covid19 virüsünün daha önceki yıllarda yayılmış olması mümkündür, ancak keşfedilmemiştir çünkü kimse aramıyordu. Dr. Goldschmidt medya ve siyaset tarafından yaratılan bir “küresel terör” den söz ediyor. Her yıl, dünya çapında üç milyon yenidoğanın ve sadece ABD'de 50.000 yetişkinin zatürreden öldüğünü söylüyor.


Bonn Üniversitesi Hijyen Enstitüsü başkanı Profesör Martin Exner, bir röportajda şu ana kadar Almanya'da hasta sayısında neredeyse hiç artış olmamasına rağmen sağlık personelinin neden baskı altında olduğunu açıklıyor. Bir yandan, Covid19 pozitif doktor ve hemşirelerin karantinaya alınması ve yerlerine başkalarını getirmek genellikle zordur. Diğer yandan, bakımın önemli bir bölümünü sağlayan komşu ülkelerden gelen hemşireler, şu anda kapalı sınırlar nedeniyle ülkeye girememektedir.


Eski Alman Kültür Bakanı ve Etik Profesörü Profesör Julian Nida-Ruemelin, Covid19'un sağlıklı genel nüfus için herhangi bir risk oluşturmadığını ve sokağa çıkma yasağı gibi aşırı önlemlerin yerinde olmadığını belirtiyor.


Cruise gemisi Diamond Princess'ten alınan verileri kullanarak Stanford Profesörü John Ioannidis, Covid19'un yaş düzeltmeli ölümcüllüğünün% 0.025 ila% 0.625 arasında, yani güçlü bir soğuk algınlığı veya grip aralığında olduğunu gösterdi. Dahası, bir Japon çalışması, tüm Covid19 pozitif yolcuların yüksek ortalama yaşlara rağmen% 48'inin tamamen semptomsuz kaldığını gösterdi; 80-89 yaşları arasında bile% 48'i semptomsuz kalırken, 70 ila 79 yaşları arasında %60 ı nın hiç semptom geliştirmemesi şaşırtıcıydı. Bu da, önceden var olan hastalıkların virüsün kendisinden daha önemli bir faktör olup olmadığı sorusunu gündeme getirmektedir. İtalya, covid19 pozitif ölümlerin % 99'unun önceden mevcut bir veya daha fazla duruma sahip olduğunu ve hatta bunlar arasında ölüm sertifikalarında sadece %12'sinin Covid19'dan nedensel bir faktör olarak bahseder.



18 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page