Yazıdan SATIR BAŞLARI…
● Neyi neyle karşılaştırıyoruz? Örneğin vaka ve ölüm sayılarını verirken ülkelerin nüfus oranlarına göre neden verilmiyor, her 1 milyonda kaç kişi ölmüş ya da tespit edilen vakaların yapılan test sayısındaki oranı ne?
● Medyada maalesef YANILTICI haberler ve değerlendirmeler görüyoruz. “Hindistan'da vaka sayısı 4.2 milyonu geçerken, Covid-19 bağlantılı ölüm 72 bine yaklaştı.” Ama baktığımızda Hindistan’daki ölüm oranları Almanya’dan da çok daha düşüktür. Almanya’dan her 1 milyon kişiden 112 si vefat etmişken, Hindistan’da her 1 milyon kişiden 55 i vefat etmiştir. Gerek vaka gerek ölüm sayısı verildiğinde ülke nüfuslarına oranı dikkate alınması gerekli.
● Hastalığın teşhisi için onaylanmamış bir test üzerinden tüm pandemi! tedbirleri geliştiriliyor. Virolog ve mikrobiyolog Prof. Dr. Kaemmerer ve Dr. Wolfgang Wodarg, “PCR testleri hastalığı belirlemek için kullanılması öngörülmüş testler değildir. Virüsü göstermez, nukleik asiti gösterir, enfeksiyonu belirlemez.”
Bu yazının tamamına katılmamakla birlikte kafası karışık olanları aydınlatıcı nitelikte bazı temel bilgiler içerdiğinden okunmasını faydalı buluyoruz.

Hangi Bilim İnsanları, Hangi Rapor ve Araştırmalar?
T-ere Takılmış Toyuncakçı Teyze diyorum bazen kendime. Uzun zamandır kendimce bir türlü oynayarak başta T harfini, daha sonra K harfini, ve diğer harfleri araç ederek Tek başına, Topluca ve Takılarak öğrenme, etkileşim yollarını da gösteriyorum.
Yine bir tesadüftür ki, T ler Corona'da yine çok büyük yer tutuyor. T-hücreleri zaten bağışıklık sistemimizin Temel taşı. Tıp, tabip, tanı, test, teşhis, test, terapi, tedavi hepsi T harfi ile başlıyor. Ben de yine T ile başlayanlarla sizlere Tahminen daha kolay anlayabileceğimiz şekilde bir Tablo çizmek istiyorum.
Tangram ve Parçalarla İlişkilendirme
"Nerede pazılın (puzzle=yapboz)parçalar(ğ)ı?" Benim bugün 31 yaşında olan büyük kızım Günsel'in çok sık tekrar ettiği bir cümleydi." Ve bunu hala hep dile getiririz. O kadar çok puzzle yapmayı severdi ki, biz de çoğu zaman puzzle oyununa dahil olurduk. Küçük kızım Selin ise karton pazılı tersine çevirir, resim parçası görmeden puzzle parçalarını birleştirmeye çalışırdı. İşte ben de bir puzzle gibi parçaları bir araya getirip bir bütünün görünmesini sağlamak istiyorum.
Bildiğimiz resimli puzzle değil benimki, yani göstermek istediğim büyük resim de değil. Dünyayın en eski akıl ve yaratıcılık oyunu Tangramın 7 parçası gibi. 7 parça ile milyonlarca şekil yaptığımız gibi, üçü, beşi de biraraya gelince anlamlı şekiller ortaya çıkıyor. Yani ortaya çıkan birçok şekil var, tek bir resim değil, ama parçalar çok net ve somut, tek başına da bir anlamı var, yanyana gelince daha büyük anlam kazanıyor. Basitten karmaşığa doğru çalışılıyor.
Corona'dan da önce Alman özgür medyasını takip ettiğim için Almanca diline de hakim olduğumdan, çeşitli internet sitelerinden, edindiğim veriler üzerinden bildiklerimi anlatmak istiyorum. Ayrıca tabii bilgilerinden yararlandığım yazarlar da var. Belki de eğitim ilgi alanıma girdiğinden Ivan Illich'in görüşlerini hep önemsemişimdir. Okulsuz toplum, sağlığın gaspı, şenlikli toplum..Ayrıca Modern Tıpta neler olduğunu irdeleyen bazı Türk hekimler ve araştırmacı yazarlar da var.
Ben eşim kanser olup vefat ettiği dönemden beri “modern tıbbın” bilinmeyen yüzünü anlamaya çalıştım; ruh, zihin, beden bütünlüğünü hep temel almaya çalıştım, kendim için iyi bir uygulayıcı olmasam da, oldukça iyi araştırdım.
Burada konuyu Corona virüsü ile ilişkili olarak sade bir şekilde ele almaya gayret edeceğim, kafamdaki dosyalar yığılmış olmasına rağmen. Bir kısmını eski yazılarımda paylaşmıştım, paylaşmaya da devam edeceğim.
T harfi ile başlayan kelimeler de eşlik edecek, birşeylerin akılda kalması için, T ler bir araç olur belki.. Her bir Tli başlığı Tek Tek derinlemesine ele almak da isterim. Ama şimdilik kısaca anlatacağım. Daha sonraki yazılarımda detaylandırmaya çalışacağım.
1. Tanınmış bilim insanları.:

Prof. Dr. Streeck: "Virüs politik değildir, ama herhangi bir nedenden dolayı politik oldu"
Heinsberg araştırmasını yapan Prof. Streeck vaka sayısının artmış olmasının tek başına bir anlamı olmadığını söyler, "hastalık hakkında artık daha çok şey biliyoruz" der. Ölüm oranlarının çok düşük seyretmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtir. Ayrıca ölüm oranlarının başka türlü hesaplanması gerektiğini belirtir. Heinsberg örneğinden yola çıkarak Prof.Streeck Almanya için covid-19 ölüm oranını % 0,37 olarak belirlemişken, Johns Hopkins'de bu oran %1,9 olarak belirlenmiştir. Nitekim daha sonra Johns Hopkins de ölüm oranları üzerinde bazı düzeltmeler yapmıştır. Ayrıca Prof. Streeck ve ekibi 500 haneden yüzeylerden, hayvanlardan, havadan aldıkları örneklere dayanarak, virüsün yüzeylerde var olduğunu ama buluşacılığının tespit edilemediğini aktarmıştır, bir markette bulaşma olasılığının neredeyse imkansız olduğunu belirtmiştir. Her ne kadar bunları Prof. Streeck nisan ayında ara raporu basına açıklasa da, başta Prof. Drosten ve SPD li politikacı Karl Lauterbach olmak üzere, özellikle erken açıklamaları yüzünden Prof. Streeck'i eleştirmiştir. Hijyen ile ilgili nihai rapor haziranda açıklanmıştır. Buna göre kuru üzere yüzeylerde %3,36 ıslak yüzeylerde %15,15 virüs tespit edilmiş, ama bunu çoğaltılamadığı, yani insanı enfekte edecek güçte olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığı açıklanmıştır. Havada ise virüs tespit edilememiştir.
"Throat swabs for analysis were obtained from all adult individuals and most of the children. Air, wastewater samples and surface swabs (commodities) were obtained and analysed by RT-PCR. Positive swabs were cultivated to analyse for viral infectivity. 26 of all 43 tested adults (60.47 %) tested positive by RT-PCR. All 15 air samples were PCR-negative. 10 of 66 wastewater samples were positive for SARS-CoV-2 (15.15 %) as well as 4 of 119 object samples (3.36 %). No statistically significant correlation between PCR-positive environmental samples and the extent of infection spread inside the household could be observed. No infectious virus could be isolated under cell culture conditions. As we cannot rule out transmission through surfaces, hygienic behavioural measures are important in the households of SARS-CoV-2 infected individuals to avoid potential transmission through surfaces. The role of the domestic environment, in particular the wastewater load in washbasins and showers, in the transmission of SARS CoV-2 should be further clarified"
Prof. Streeck'in bu araştırmaları Türkiye'de gerek bilim kurulu, gerek başka tıbbi otoriteler tarafından dile getirilmemiş, Corona gerçeği sayfasında yayınlanan video da youtube tarafından yayından kaldırılmıştır. Bitchute a yüklenen video:
Hamburg’da 192 kişiye otopsi yapan Prof. Püschel ise “hiç kimse gerçek anlamda Covid- 19 dan ölmedi demiştir, yaşlıların da izole edilmelerini eleştirmiştir. Yaşlı olarak kendim için başkalarının değil, kendimin karar vermesi çok önemli" demiştir.
Prof .Streeck ve Prof. Püschel... Her ikisi de hem hükümet politikalarını, hem de Robert Koch enstitüsünü eleştirmişlerdir bazı demeçlerinde.
Derlemiş olduğum yazı: Covid-19 Yüzeylerden Bulaşıyor mu? Prof. Streeck ve Prof. Püschel'in Araştırma ve Otopsi Sonuçları
Almanya'da Bakanlığı'na ilaveten tüm verilerin toplandığı buna göre de açıklamalar yapıldığı Robert Koch Enstitüsü var. Başkanı ise Dr. Wieler, kendisi bir veteriner hekim. Hem Corona ile ilgili politikaları belirlemek hem de halkı bilgilendirmek adına RKI gelen demeçlere, öngörülere başvuruluyor. Dolayısıyla halk da Dr. Wieler'i ekranlardan tanıyor. Ve tabii Jens Spahn, sağlık bakanını, o ise bankacılık eğitimi almış.
Prof. Drosten ise başvirolog, ve hükümet danışmanı.. Charite Berlin'de çalışıyor. Almanya'da PCR testlerini geliştirip aynı zamanda piyasaya da süren kişi. Ve hükümeti ve halkı bilgilendiren, ekranlarda yüzünü çok sık gördüğümüz bir virolog. 2009 da pandemi ilan edildiğinde H1N1 Domuz gribi zamanındaki tahminleri yanlış çıkmış.
Christian Drosten artık, Corona ile birlikte zorlu bir saha olan politik kararlar alma sahasının tam ortasında.
Son günlerde Prof. Dr. Christian Drosten da karantina süresinin 5 güne inmesi gerektiği, PCR testlerinin yanlış sonuçlar vermesinden dolayı başka testlere geçilmesi üzerine demeçler vermeye başladı, bunda muhtemelen kendisine yapılan eleştirilerin önemi de var.
2. Tanınmış başka bilim insanları: Yaptıkları çalışmalarla bugüne kadar özellikle Tıp dünyasında bilinen, tanınan bu kişilere, ve onların görüşlerine Corona tedbirleri ile ilgili politikaları eleştirdiklerinden dolayı medya yer vermemektedir.
Sanırım bunlardan en çok tanınanı Dr. Wolfgang Wodarg,
Wolfgang Wodarg ile ilgili çok sayıda bilgiyi internette bulabilirsiniz.
En önemlisi tabii kendi web sitesi.
Ayrıca Miliiyet'den domuz gribi zamanından bir haber.
Virolog Prof Dr. Karin Mölling, virolog Prof.Dr. Ulrike Kaemmerer, enfeksiyon epidemoloğu, mikrobiolog Prof. Sucharit Bhakdi, Dr. Klaus Köhnlein, Dr. Bodo Schiffmann. Dr. Heiko Schöning. Prof. Dr. Martin Haditsch gibi birçok bilim insanı. Prof. Sucharit Bhakdi eşi mikrobiolog Prof. Karina Weiss ile "Corona- Fehlalarm=yanlış alarm" diye bir kitap da yazdı.
Başka yazılarımda tek tek size bu bilim insanlarından en önemsediğim bilgileri aktarmaya çalışacağım. Zaten bazılarına daha önce de değindim. Bu bilim insanları aynı zamanda Almanya'da hukukçuların kurduğu meclis dışı araştırma komisyonu Corona Ausschuss ve ACU Aerzte für Aufklaerung, hekimlerin kurduğu araştırma komisyonunda da yer almaktadırlar.
...
...
Yazının Devamı: Corona-3; Hangi Bilim İnsanları, hangi Rapor ve Araştırmalar?
Şule Şenol
Yazarın Diğer Haberleri:
Comentários